Onko netissä shoppaileminen turvallista?

Tänä internetin valtakautena suuri osa ihmisen päivästä kuluu netin äärellä. Ei siis liene lainkaan ihme, että internet on myös alkanut tarjoamaan vaihtoehtosia palveluita tavallisille arkitoimille. Yrittäjät ovat nähneet internetin tarjoaman potentiaalisen markkinaraon ja luonnollisesti ottaneet sen omakseen. Tämä onkin ollut erittäin positiivinen asia, sillä se on helpottanut ihmisten arkea huomattavasti useilla eri tavoilla.

Ammattilaisten IT alan osaajien kanssa kehitetyt palvelut mahdollistavat nykyään lähes kaikki toimet yhdessä paketissa, nimittäin älypuhelimessa. Enää ei tarvitse kantaa mukana kalenteria, muistivihkoa, herätyskelloa, munakelloa, rannekelloa, puhelinta, kynää ja kirjepaperia, sillä tämä kaikki ja paljon muuta tiivistyy kätevästi tuohon pieneen taskukokoiseen laitteeseen, joka nykyään löytyy Suomen kaltaisessa valtiossa oikeastaan lähes jokaiselta.

Yksi osa ihmisten elämää, jonka älypuhelimet ja internet ovat tyystin muuttaneet on tietenkin ajankäyttö. Siinä missä älypuhelimet vievät suuren osan omistajansa hereilläoloajasta, mahdollistaa netti myös monien perinteisten asioiden tekemisen moninkertaisesti nopeammin entisiin aikoihin nähden. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että keskivertoihminen ehtii nykyään päivänsä aikana saamaan enemmän aikaiseksi kuin koskaan ennen – vaikka ei poistuisi kotisohvaltaan koko päivänä.

Verkkoshoppailu on hyvä esimerkki internetin tarjoamasta muutoksesta

Internet on muuttanut ihmisten elämän tyystin, ja yrittäjät ovat luonnollisesti halunneet oman palansa tästä kakusta. Yksi internetin suurimmista muutoksista onkin se, miten ihmiset nykyään tekevät ostoksia. Internet on kuin pohjaton kauppapaikka, jonka miljoonista verkkokaupoista löytää kaiken haluamansa muutamalla napin painalluksella riippumatta kellonajasta ja omasta olinpaikasta.

Sinun ei tarvitse poistua kotoasi, eikä koluta liikkeitä tuntitolkulla löytääksesi haluamaasi – muutama klikkaus riittää, ja tuote on jo virtuaalisessa ostoskorissasi matkalla sinun luoksesi, joskus jopa kotiovelle saakka. Tämä kaikki kuulostaa niin yksinkertaiselta ja hyvältä, että voisi kuvitella sen olevan kallista lystiä. Totuus on kuitenkin toinen, sillä nettishoppailu on monikertaisesti edullisempaa kuin perinteinen kaupoissa shoppaileminen. Tämä edullisuus on ollut osasyynä siihen, miksi ihmisten keskuudessa vallitsee nykyään kulutusmaniaksikin tituleerattu ilmiö. Se, että ihmisellä on pääsy loputtomiin edullisiin tuotteisiin, saattaa juovuttaa ihmisen mielen ja saattaa saada tämän tekemään hankintoja, jotka eivät olisi olleet kovinkaan tarpeellisia.